Сградата на музея е в процес на реновация. Предстои откриване.  БУЛ. БОРИСОВА 33, РУСЕ 7000  
 
Фондация ”Братя Бобокови” и Нумизматичен музей Русе участваха в Европейския културен форум

Фондация "Братя Бобокови" и Нумизматичен музей Русе участваха в Европейския културен форум 2017

Наскоро в Милано се проведе едно от най-важните събития на Европейската комисия в областта на културата: Европейският културен форум 2017.Той се състоя на 7-8 декември в "Superstudios". В събитието взеха участие над 800 представители на културни организации и администрации на всички страни-членки на ЕС.

Фондация "Братя Бобокови" и Нумизматичен музей Русе бяха представени от г-жа Христина Бобокова и от г-жа Надежда Розева, директор на фондацията.

Встъпителни думи произнесоха г-н Тибор Навракшич, Комисар по културата образованието, младежта и спорта, г-н Антонио Таяни, Президент на европейския парламент, г-н Дарио Франческини, Министър на културата на Италия и г-н Индрек Саар, Министър на културата на Естония.
Г-н Таяни официално обяви началото на Европейската година на културното наследство 2018.

Г-жа Надежда Розева се срещна с представители на Европейската комисия, международната музейна общност, министъра на културата на Чехия, г-н Даниел Херман, които запозна с дейността на Фондация "Братя Бобокови" и Нумизматичен музей Русе, който е един чудесен пример за това, как в България се опазва културното наследство.
 
Сградата на музея е в процес на реновация. Предстои откриване.